Napi húsz perc az egészségünkért

2023.10.26. 11:30

Újraindult a meridián torna a Vízivárosban

„A meridián torna a leghatékonyabb öngyógyító tevékenység. Napi 18 perc meridián tornával tökéletes fizikai állapotba hozhatjuk testünket” – mondta egykor a mozgásforma magyarországi úttörője, Eőry Ajándok. Fehérváron három helyszínen várják a meridián torna iránt érdeklődőket.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szerda délutánonként a vízivárosi LISZI Irodában találkoznak mindazok, akik egészségüket a meridián torna jótékony hatásaival igyekeznek megőrizni. Egy-egy alkalom nagyjából húszperces, eszközre és speciális tudásra nincs szükség, csupán kényelmes ruha és egy nagy adag lelkesedés szükséges.

Iker Istvánné már kilenc éve ismeri és oktatja a különleges mozgásformát.

– Ez egy olyan gyakorlatsor, amivel az egészségi állapotunkat karbantarthatjuk és javíthatjuk. A meridián torna Kínából származik, 1990 óta van jelen, hazánkban Eőry Ajándok tette ismertté és népszerűvé – mondta a mozgásformáról Iker Istvánné.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az oktató arról is beszélt, a tornát 4-től 104 éves korig bárki megtanulhatja, s bármikor, akár naponta többször, otthona kényelmében is elvégezheti a rövid, nagyjából 20 perces gyakorlatsort.

– A meridián pontok végigvezetik a testünkben az energiát, így jobb lesz a vérkeringés és ezáltal jobban érezhetjük magunkat. Egyre többen rájönnek, hogy az egészségünkért nekünk kell tenni, és mi ehhez biztosítjuk a lehetőséget. A foglalkozásokon ingyenes a részvétel. Fehérváron hárman tartunk órákat – tette hozzá az oktató.

A fehérváriak heti rendszerességgel az Öreghegyi Közösségi Házban, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban és a vízivárosi LISZI Irodában sajátíthatják el a meridián tornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában