12. alkalom

2023.10.28. 14:30

További egészségmegőrző vizsgálatokkal bővül a fehérvári szűrőprogram

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében még szélesebb körű vizsgálatot tesz lehetővé a városi szűrőnapon résztvevők körében az az együttműködés, amely Székesfehérvár és a Novartis Hungária között jött létre - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Öreghegyi Egészségnapon tartottak szombaton kora délelőtt. A 12. alkalommal szervezett szűrőnapon több mint százan vettek részt.

Feol.hu

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Tizenkettedik alkalommal rendeztek Egészségnapot az öreghegyi városrészben. A rendezvényen EKG és kardiológiai vizsgálatokat, boka-kar index meghatározást, bőrgyógyászati szűrést, csontsűrűség, vércukorszint és koleszterinszint mérést is végeztek. A vizsgálatokon túl állapotfelmérés és dietetikai tanácsadás is várta az érkezőket. A program kezdetén a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését szolgáló vizsgálatok bővülése kapcsán tartott sajtótájékoztatót Cser-Palkovics András polgármester, Matt Zeller, a Novartis Hungária vezérigazgatója és Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok. - olvasható az ÖKK közleményében.

Székesfehérvár polgármestere szólt arról, hogy a 2011-ben elindított komplex Egészségfejlesztési terv célja az volt, hogy ne csak beszéljünk a betegségek megelőzésének fontosságáról, hanem adjuk meg a fehérváriaknak a lehetőséget, hogy a lakóhelyükhöz legközelebbi közösségi térben, évről évre legyen lehetőségük részt venni szervezett szűrőprogramokon. Egy-egy városrészi szűrőnapon 80-100 ember, köztük egyre több fiatal vesz részt - mondta Cser-Palkovics András.

A több mint tízéves programsorozat biztos alapjait azok a fehérvári szakemberek adják, akik rendszeresen végzik a szűréseket, konzultálnak, tanácsot adnak, és ha kell, további vizsgálatokra irányítják a résztvevőket. Székesfehérvár polgármestere örömmel jelentette be, hogy az őszi szűrőnapok eseményeiben egy újabb együttműködő partnert köszönthetnek, hiszen az országosan is példaértékű rendezvényhez csatlakozott a Novartis Hungária. „Abban bízom, hogy egy rövid távú együttműködés egy hosszú távú közös gondolkodást indít el nemcsak városi, hanem országos szinten egyaránt.” – tette hozzá a polgármester.

Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok hozzátette, a szűrőnapokon nemcsak vizsgálatokkal, hanem tanácsadással is várják a városrészekben élőket. Itt az egészséges életmódról, illetve a város által a Nyitott tornatermek programsorozat keretében biztosított ingyenes sportfoglalkozásokról is tájékoztatást adnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában