Hagyomány és tánc

2023.10.15. 17:00

Szüreti bál és örömünnep a Felsővárosban

Felsőváros szívében felpezsdült az élet szombaton délután. A helyi nyugdíjas klub szüreti bálja nemzedékek örömünnepét hozta el, ünneplőbe öltöztetve a hagyományokat és közösségüket.

Hajdú Marianna

Táncoló párok és vidám arcok a felsővárosi nyugdíjas klub szüreti bál fergeteges mulatságán

Forrás: Berki Angelika

Október 14-én, idén talán az utolsó csodaszép őszi napon, a felsővárosi "Nem csak a húszéveseké a világ" nyugdíjas klub tagjai újra bebizonyították, hogy a vidámságnak és a közösségi összetartozásnak nincs korhatára. A klub hagyományait folytatva ebben az évben is megszervezték a várva várt Teréz napi szüreti bált, amely a helyi közösség egyik legnagyobb összejövetelének számít.

A délután, 15:00 órakor vette kezdetét, és már az első pillanattól fogva egyértelmű volt, hogy ez a nap nem csak a szüret ünnepléséről, hanem az élet szeretetéről, az összetartozásról, és a generációk közötti harmóniáról is szól. A szőlőskertek királynője fogadta a vendégeket, azzal a változtatással, hogy az előző évben még ezüstzöld szalagot viselt, de idén a kitartása és elkötelezettsége elismeréseként aranyzöld szalaggal, piros koronával és oklevéllel lett gazdagabb.

Forrás: Berki Angelika

A bál hivatalos megnyitóját csodaszép magyar népviseletbe öltözve Tarné Hetey Hajnalka vezette fel. Gyönyörű pártával a fején, magyar táncával, azonnal elvarázsolva a közönséget. A tánc után Bognár Mária klubvezető köszöntötte a megjelenteket, majd egy gyönyörű őszi vers csendült fel, emlékeztetve mindenkit a természet ciklikus megújulására és a hagyományok fontosságára.

A bál igazi csúcspontja azonban akkor következett, amikor a bíró és a bíróné megjelent igazi falusi öltözetben. Köszöntőjük megidézte a szüreti hagyományokat, az év termésének ünneplését is.

Forrás: Berki Angelika

A hivatalos ceremóniák után a teremben felcsendültek Kovács Misi harmonikájának vidám dallamai, és a talpalávaló mellett elindult a fergeteges mulatság. Az emberek táncoltak, nevettek, énekeltek. A jókedvű beszélgetések és a közös emlékek felidézése mellett új barátságok is szövődtek.

Ahogy az est folyamán a nap lassan lebukott az égen, a felsővárosi közösség tagjai, fiatalok és idősebbek együtt ünnepeltek.

Forrás: Berki Angelika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában