Random horgolt kis kedvességek

2023.10.25. 16:30

Semmi más, csak "random kedvesség" - ilyen meglepetéseket rejtenek el az utcákon

Újabb kedves kezdeményezés ért el Fejér megyébe: horgolt apróságok várják az utcán a járókelőket, egy kis üzenet kíséretében. Székesfehérváron és Pákozdon is helyeztek már el meglepetéseket a kezdeményezés résztvevői.

S. Töttő Rita

Fotó: Gimesi Kamilla

Az ország legkülönbözőbb pontjain, kirándulóhelyeken, fesztiválokon, játszótereken, idősek klubja kerítésén – és még sorolhatnám, merre – bukkannak fel egyre gyakrabban a színes kis horgolt figurák, melyek mellé készítőik pár soros üzenetet tesznek: „Nem vesztem el, azért hagytak itt, hogy mosolyt csaljak az arcodra. Kérlek vigyél haza és tölts fel rólam egy képet a megtalálás helyével a „Random horgolt kis kedvességek” Facebook csoportba, hogy készítőm is tudja, hogy jó kezekben vagyok!”

Pákozdon a foci pálya mellett, Székesfehérváron pedig a Salétrom utcában akadtak járókelők egy-egy kis apróságra: az előbbi helyen horgolt szütyő, az utóbbinál pedig egy kis horgolt halacska talált új gazdára. Szerencsére olyanokra, akik értékelték a kedvességet és megosztották a kért módon a megtalálás helyszínét. Minden alkalommal, amikor valaki visszajelez, a figurák készítői megköszönik a jelzést. Gimesi Kamilla, a fehérvári megtaláló pedig – mint a feol.hu kérdésére fogalmazott -, különösen örült a meglepetésnek és értékelte azt, mert maga is horgol. Azt reméli – mondja -, hogy hamarosan maga is tud készíteni ilyen szépségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában