Amikor megnyílt a pokol kapuja…

2023.10.30. 12:00

Rémisztő dolgok történtek Nagykarácsonyban (Videó, galéria!)

Boszorkányok, szellemek, jósnők és rémalakok lepték el az „Élmények Erdejét" szombaton, ahol a legbátrabbak merészségüket is tesztelhették. Emellett volt tökfaragás, boszorkánytánc, bájital és varázsige is: „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel..."

Kecskés Zoltán

A rémségesen jó hangulatú napra, a boszorkánytánc tette fel a koronát.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A lehető legjobb pillanatban érkeztünk meg Nagykarácsonyba: az eső kísérte utunkat ragyogó napsütés váltotta fel, a szomorúságot a vidámság: már a település elején rémisztő figurákkal és alakokkal találkozhattunk. A település ősi részébe vezető utunkat pedig kísértet házak és repülő boszifigurák kísérték.

A nagykarácsonyiak megadták a módját: kísértetház a falu elején. 
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Az első „face to face" találkozás a kapuban várakozó boszorkányokkal – a szervező Együtt Nagykarácsonyért Egyesület tagjai öltötték magukra a mágikus gúnyát –  egy pillanatra szinte ijesztő, a másodikban már igéző volt, és ez az igézet órákon át kitartott. Kattant a gép, villant a vaku, készültek a fotók és természetesen a halloweeni bájitalok is, gyerek és felnőtt verzióban is, amire szükségük is volt a bátorságpróbára jelentkezőknek. Mi is legurítottunk az alkoholmentes verzióból és nekivágtunk a hétállomásos nagy kalandnak.  

A „halál" őrizte a hidat, ami az „Élmények Erdejébe" vezetett. A belépési jelszó: „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel..."
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Egy vicces, rémisztő, kreatív feladatokkal tűzdelt útvonalat teljesítettünk a helyi családok együtt, és be kell valljam, nagyon élveztük. Olykor a rémület, mosoly formában kiült az arcunkra. Az erdei küldetés során pókhálókkal, pókokkal, idézőkkel küzdöttünk meg, mérges ládába nyúltunk, sőt még a koporsóban megbújó halott menyasszonyt is életre keltettük.  „Amikor belépsz az erdőbe, gyávaságod tedd félre. Kis versikék jelzik az utad, ahol megoldhatod a feladatokat. Mindenhol egy betűt szerezhetsz, ami a jelszó kitalálásához vezethet. Az erdőt enélkül el nem hagyhatod, ha kedves a fejed a nyakadon. A hóhérnál vár a jutalom!" – olvasható volt a bejáratnál.

„Idézők mormognak, halottat hívnak, bátraké a szerencse, koporsóban a betűcske." – hangzott a feladat. Hát mi betűt is és egy szép leányzót is találtunk! 
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Akik pedig ügyesek voltak – mi azok voltunk – még  Luciferrel, a hóhérral is összehaverkodhattak, aki a sikeres küldetést csokival és cukorkával jutalmazta, és  a nagy folyón átkelve visszatérhettünk az életbe, ahol az egyik szervező boszival is találkoztunk.

– A vendégek száma felülmúlta minden várakozásunkat, több száz látogatónk volt és úgy tapasztaltuk, hogy mindenki jól érezte magát és kellőképpen félt, főleg az esti csapatok sikoltásaitól  visszhangzott az erdő – mondta Boni Linda, aki hozzátette, úgy érzi, hogy a legfőbb célt, hogy az  emberek ki tudjanak szakadni a mindennapokból és jól szórakozzanak, mókázzanak egyet elérték a hétvégén, így jövőre jön a folytatás!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában