96 éves a falu legidősebb lakója

2023.10.20. 16:00

Örömkönnyek az előszállási ünnepen

„Múlt és jövő közt kik középen álltok, / S kiket ez ünnep, mint ezüst halom, / Emel magasra, honnan messzi láttok, / Boldog látványt kiván néktek dalom, / Szép volt a múlt, várjon ragyogva rátok / Még szebb jövő, még dúsabb jutalom, / S ezek között, bár szerény fény gyanánt ég, / Szeretetünk is hadd legyen ajándék.” – Tóth Árpád ezen sorai volt az üzenete a csütörtöki ünnepi alkalomnak Előszálláson.

Kecskés Zoltán

Örömkönnyeket csaltak a fiatalok a szépkorúak arcára.

Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Csütörtökön, a kora esti órákban hatalmas virágcsokrokkal, díszes tortával, ünnepi műsorral és szép szavakkal köszöntötték a település szépkorúit.  

– Az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó közkötelességünknek tartjuk életünk során. És minden minőségünkben: gyerekként, szülőként, nagyszülőként, szakemberként, és közemberként. Ezért feladatunk és kötelességünk is egyben, hogy méltóságteljes öregkora, feladata, szerepe, helye legyen a társadalomban minden idősödő embernek. Ugyanakkor legfontosabb mégiscsak az emberi kapcsolatok erőssége, a kis közösségeink megtartó ereje –  fogalmazott Előszállás polgármestere köszöntőjében, majd a Patakparti Óvoda gyermekei és az Árpád Fejedelem Általános Iskola negyedik osztályos tanulói adtak elő lélekemelő műsort, amivel nem csak mosolyt, de örömkönnyeket is csaltak a főszereplők arcára. 

A köszöntéshez tortával is készültek az önkormányzat részéről. A képen Farkas Imre polgármester vágja fel a finomságot.
Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Ezután hatalmas taps kíséretében a 70-75-80-85-90 és a 90 évnél idősebbek egy-egy emléklappal és egy szál virággal összesen 81 szépkorút köszönthetett Farkas Imre polgármester. Érdekesség, hogy a legidősebb lakója Előszállásnak a 96 éves Kaló Béla, a Nyugodt Évek idősek Otthona lakója. Majd jöhetett a szülinapi torta, amelyet jókedvű beszélgetés és nosztalgiázás követett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában