Forgott a kamera, pörögtek a szoknyák

2023.10.21. 14:05

Nótás, vidám szüreti menet járta Kisláng utcáit (videók, helyszíni fotók)

Az idén a szokásosnál is nagyobb kocsikaraván indult a közösségi ház udvaráról – nem véletlenül –, hogy hangos énekléssel, helyenként tánccal, kurjantásokkal és szíves kínálással hívják az embereket az estimulatós szüreti bálba, amely nemes célt is szolgál: a bevételből ugyanis a helyi Sweet Dreams Tánc-Sport Egyesület táncosai támogathatják a mulatni vágyók.

Kecskés Zoltán

Olyan volt a faluban, ami még nem volt. Klipforgatás zajlott Dudar Ferivel és a Dreams lányokkal a szüreti felvonuláson.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A Horváth Karolina tanárnő által vezetett táncoslábúak már a délelőtti forgatagon is megcsillogtatták tehetségüket a kislángi Dudar Feri mulatós oldalán, aki a szüreti felvonuláson forgatta legújabb klipjét. A népi motívumos ruhába bújt menyecskéken forogtak is a szoknyák rendesen. 

Bizony, bizony, jól olvasták! Olyan volt a faluban, ami eddig még sosem. A helyiek sztárja stábjával, a „Szüreti mulatós!" című dalának jeleneteit rögzítették. Forgott a kamera, készültek a selfik, mindenkit felpörgetett a klip és az őszi mulatság. A menet közben fogytak a zsíros kenyerek, a pogácsák, no meg a kupica pálinkából is egy kevéske, hogy a hangulat végig kitartson. Utóbbira nem is volt panasz, sőt, még a reggeli esőfelhőket is elűzték.

Aki csak kísérte őket, netán beállt táncolni, garantáltan jól érezte magát és a felvonulás végén még a finom birkapörköltből és gulyásból is ehetett, hogy a bendőt megtöltve, egyet szusszanva készüljön az esti báli mulatozásra, amely este 8 órától a Vadócz Pál Művelődési Házban tartják.

Az éjszakai mulatozásról és a jótékonysági bálról is természetesen a későbbiekben beszámolunk.

Frissítés!

Az esti bálban aztán folytatódott a fergeteges hangulat, ahol a nap főszereplői Dudar Feri és a táncoslányok, a helyiek nagy örömére előadták  a „Szüreti mulatós!" című dalt is, ami már most slágerré vált a faluban. A fülbemászó zeneszám refrénjét több százan énekelték és persze meg is fogadták az abban foglaltakat: „Ha eljön az este nálunk buli van, ott lesz az összes jó kis tuti csaj, megisszuk a whiskyt a szilva pálinkát,  hajnalig tart nálunk a szüreti bál." Emellett Horváth Gellért is zenélt a jókedvű közönségnek, akik annak rendje és módja szerint táncra is perdültek. A rendezvény bevételéből a helyi Sweet Dreams Tánc-Sport Egyesület támogatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában