Jövőre jöhet a folytatás!

2023.10.22. 11:00

Mosolygós arcok és csillogó kövek Móron (galéria!)

A Wekerle Sándor Szabadidőközpontban a színek, formák és a különleges lakók ejtették rabul az érdeklődő családokat szombaton, a móri ásványbörzén, mely számos meglepetést is tartogatott a kilátogatóknak.

Kecskés Zoltán

igazi családi program lett a móri ásványbörze.

Fotó: Fehér Gábor

A rendezvényt tavaly, a hagyományteremtés és a helyi közösségek építésének szándékával hívták életre, melynek bevételét az uszoda fenntartására ajánlották a szervezők. Nem volt ez másként idén sem. Mint azt  Schnaubl Norbert főszervezőtől megtudtuk, a gyűjtők ez alkalommal is legféltettebb kincseiket hozták magukkal Mórra, a különleges ásványok szinte a világ minden tájáról érkeztek a gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére.

– Már az első ásványbörzén 2022-ben is több mint másfél ezer látogatóval büszkélkedhettünk és idén talán ez a szám még szebb lehet. Nem csak Mórról és a megyéből, de a fővárosból, Várpalotáról és Veszprémből is érkeztek látogatók, sőt akadt olyan is, aki családjával egyenesen Győrből jött az esemény kedvéért. Az egyik legfőbb célunk az volt, hogy a gyerekeket kimozdítsuk a számítógép és a televízió képernyői elől, és ha emellett segíthetünk a városnak is a központ fenntartásában, külön öröm számunkra. A visszajelzések alapján a család minden tagja csodájára jár a kiállított kézműves termékeknek és persze a központ különleges lakói, a díszpintyek és papagájok is mosolyt csaltak az arcokra. Jövőre szeretnénk újra megrendezni az eseményt! – fogalmazott a főszervező.

A börzén nagy választékban találtunk  karkötőket, fülbevalókat, vagy éppen nyakláncokat is. Mindezek mellett a sajt- és borkedvelők is megtalálhatták számításaikat. Miklós Csabi pincéjének borai és az Orondpuszta sajtjai idén is a látogatók kedvencei közé tartoztak, de ezeken felül még számtalan kísérőprogram színesítette az eseményt. A gyerekek kavics képet készíthettek a móri születésű, ma már Csákváron élő Kovács Ildikóval, akinek kihelyezett alkotásait látva a szánk is tátva maradt. Természetesen a lurkók kedvében járva a csillámtetoválás sem maradhatott ki a kínálatból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában