Középpontban az egészséges életmód

2023.10.05. 19:00

Millió lépés a perkátai iskoláért

A perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola is csatlakozott a Millió lépés az iskoládért programhoz, mely amellett, hogy egészséges életmódra nevel, értékes nyereményekkel támogatja a legtöbb lépést összegyűjtő intézményeket.

Héjj Vivien

A perkátai iskolának is gyűjthetnek a sportolók

Fotó: Elekes Gergő

A kezdeményezés célja, hogy szeptember 25. és december 10. között 11 héten át a lehető legtöbb magyar gyermek mozogjon mindennap, és velük együtt váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód.

– A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A játékban lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra – olvasható a program tájékoztatójában.

A kezdeményezéshez a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola is csatlakozott, így az alkalmazás letöltői és használói akár ennek az intézménynek is gyűjthetnek lépéseket, ezzel hozzásegítve az iskolát az értékes nyereményekhez.

A programhoz bárki csatlakozhat, a lényeg a mozgásban gazdag egészséges életmód népszerűsítése – egy jó cél érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában