Érdemes megnézni!

2023.10.02. 09:00

Ma mutatják be a Tolnaiban a fehérvári alkotást

Palotaváros kedvenc bibliotékájában különleges programban lehet része mindazoknak, akik hétfőn délután 17 órakor a Tolnai u. 30. szám alatti épületbe látogatnak. Vakler Lajos Penna Regia-díjas szerkesztő-riporter és alkotótársai legújabb filmjét mutatják be.

Kecskés Zoltán

Hétfőn 17 órakor vetítik a Királyaink útján Horvátországban című dokumentumfilmet a VMK Tolnai utcai tagkönyvtárában. Képünk még a júniusi, városházi premieren készült.

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

Néhány hónappal ezelőtt vastaps fogadta a mintegy 45 perces ismeretterjesztő filmet, mely Székesfehérvár és a Nagy-Magyarország történelmi alakjainak, az Árpád-házi uralkodók és családtagjaiknak állít emléket. A Királyaink útján Horvátországban című dokumentumfilm fehérvári alkotók keze munkáját dicséri: Vakler Lajos rendezőként, Megyeri Zoltán operatőrként és Szentmiklósi Dávid vágóként járult hozzá a dokumentumfilmhez, míg Simon Erika képeiből egy fotókönyv is készült, amely megörökíti az utókornak a 2022-es horvátországi küldetést.

Az eseményen a tervek szerint Vakler Lajos és Simon Erika is részt vesz az alkotók közül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában