Tök jó dekor

2023.10.21. 17:00

Halloweeni tök kerámiák Sukoróról: örök darabok

Nem csak valódi, de kerámia tökökkel is díszíthetjük otthonainkat ezen az őszön. A környék tele van szebbél szebb alkotásokkal és termésekkel, ezúttal a sukorói Batykó Szilvia keramikus munkáira bukkantunk.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy Velencén ehető és dísztököket, úgy Sukorón kerámiából készült tök alkotásokat találhatunk a Halloween előtti időszakban. Batykó Szilvia keramikus hagyományos kézműves mintákat épp úgy használ, mint modernkori ijesztő tökarcokat kerámia mécsesei és asztali díszei készítésekor. Munkái tökéletesen illenek hagyományos és modern otthonokba is.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Halloweenre nagyon sok mécsestartóval készültem, mert szerintem nagyon szép, ahogy a mintákon áttör a fény és megvilágítja a környezetét, a falakat – mondja és mutatja is Szilvia a fényes felületekbe vágott mintákat a tökökön. – A tökös fejek is aranyosak, de ami nekem sokkal jobban tetszik, az a tökformába vágott csipkeminta. Csodálatos fénykompozíciókat kapunk általuk.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A sukorói keramikus használja a fehér, letisztult színt a tökformákhoz, de a hagyományos türkizes, zöldes árnyalatokat, természetes földszíneket, paradicsom pirosat is szereti. Sőt – teszi hozzá -, a modern otthonokba fémes hatású mázokkal bevont tököket szoktak kérni tőle.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában