Volt, aki személyes érintettségű történetét is elmondta

2023.10.27. 13:00

Figyelemfelkeltő sétát tartottak a mellrák ellen a székesfehérvári gyárban

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Az Alcoa Women’s Network (AWN) ebből az alkalomból szervezett figyelemfelkeltő sétát a székesfehérvári vállalat területén. Sok dolgozójuk jött el az eseményre.

Házi Péter

Fotó: AWN

Amint a Székesfehérváron működő vállalattól megtudtuk, a sétát megelőzően egy közös kávézás során beszélgettek a résztvevők a betegség részleteiről, sőt, néhány munkavállaló személyes érintettségű történeteit is megosztotta a többiekkel.

A közös sétát szervezők a programmal szerették volna felhívni a nők figyelmét, hogy vegyenek részt rendszeresen a szűréseken. Ezen felül a fiatalokat is arra buzdítják, ők is végezzenek rendszeresen önvizsgálatot, és ha elváltozást éreznek, forduljanak orvoshoz, mert a betegség nem csak az idősebb korosztályt veszélyeztetheti. Amennyiben időben felfedezik az elváltozást, ennél a betegségnél teljes gyógyulás érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában