Terepfutóverseny

2023.10.05. 18:00

Bevették a terepet: Trail Kisgyón másodszor

Közel száz futó vett részt október elején a Vadex második alkalommal megrendezett Trail Kisgyón terepfutóversenyén. E szép őszi napon vehették be a vállalkozó kedvűek a Bakony-hegység észak-keleti részét.

S. Töttő Rita

Könnyebb és nehezebb terepeken, többféle kategóriában indulhattak a versenyzők a Trail Kisgyón terepfutóversenyen

Fotó: Vadex

Remek hangulatban, viszonylag nagy terepet befutva vett részt közel száz futó a Vadex Trial Kisgyón terepfutóversenyén múlt vasárnap.

- Kisgyón a Bakony-hegység észak-keleti részén, Mórtól nem messze, egy völgyben található. Számos itt haladó turistaút teszi élvezetessé az erdőjárást. A terepviszonyoknak köszönhetően kialakult változatos útvonalak nemcsak a túrázni vágyók, hanem a terepfutók körében is igen népszerű hely lett. Társaságunk célja, hogy a Kisgyóni Turisztikai Központ a jövőben otthont adjon és nagyszerű versenyhelyszínt biztosítson olyan országos, akár nemzetközi erdei terepfutó versenyeknek, amelyen amatőr és profi futók mérhetik össze erejüket, közben megismerve a Kelet-Bakony csodálatos természeti adottságait – mondta el a feol.hu-nak Majoros Gábor, a Vadex vezérigazgatója.

Fotó: Vadex

Közel 100 futó 7, 11 és 20 kilométeres távon próbálhatta ki magát ezen a szép őszi vasárnapon, ám a terep nem volt könnyű: 172-479 méteres szintkülönbségek mellett futottak a versenyzők. - A legkisebbek számára, egy rövid erdei szakaszon biztosítottunk lehetőséget a próbatételre. A négylábú kedvencekre is gondoltunk, így ebben az évben is indítottunk külön futamot kutyával versenyzők számára – tette hozzá az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában