Szeretetben élni: ez a hosszú, boldog élet titka

2023.10.02. 18:30

A 90 éves Miski Lajosnét köszöntötte Deák Lajosné

A 90 éves Miski Lajosnét köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Deák Lajosné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

Feol.hu

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Miski Lajosné Mária néni 1933. szeptember 30-án született Sátoraljaújhelyen, a család harmadik gyermekeként. Két bátyjával szeretetben nevelkedtek. Az iskola elvégzését követően varrónőként állt munkába a helyi szövetkezetben, ahol szorgalmának köszönhetően irodai munkával bízták meg. Sokat tanult és képezte magát, és negyven évig személyügyesként intézte a kollégái ügyeit, segített a felmerülő problémák megoldásában.

Férjével hosszú, boldog házasságban élt. Kiegyensúlyozott, nyugodt családi körben két gyermeket neveltek fel. Idősebb lányuk kutatógyógyszerész a fővárosban, míg kisebbik lányuk a Sziget Utcai Általános Iskolában tanított negyven éven át, és nevelte-oktatta a fehérvári gyermekeket. Mária néni 1996-ban költözött Székesfehérvárra, ahol a közösségi életben tevékeny részt vállalt. Az otthoni feladatok ellátását követően, szabad idejében keresett magának hasznos elfoglaltságot. Kortárs segítőként, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület tagjaként, mint szociális látogató, közel két évtizeden át járta a várost, és lett beszélgetőtársa, támasza sok idősnek. „Nagyon jó érzés volt segíteni. Mindig örömmel vártak: beszélgettünk, sétáltunk, ha kellett, kisebb dolgokat elintéztem. Felejthetetlen volt az az időszak, nagyon jó érzés volt együtt lenni.” – mondja.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

90. születésnapja alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal köszöntötte az ünnepeltet. Mária néni elmondta, ma sem telnek tétlenül napjai. Szívesen varr, süt, olvas egy jó könyvet, rejtvényt fejt, és a világ eseményeit is naprakészen követi telefonján. De akkor a legboldogabb, amikor családja körében lehet, akik a felmenőiktől kapott gondoskodó szeretettel veszik körül őt. - olvasható az ÖKK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában