Közel 40 program

2023.09.28. 12:00

Világ Gyalogló Hónap Székesfehérváron – négy héten át 7 helyszínen

Gyalogoljunk önmagunkért és a közösségért – ez is lehetne annak a Világ gyalogló programsorozatnak a mottója, ami hamarosan kezdetét veszi Székesfehérváron.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

Megyeszékhelyünkön, de Fejér más részein is az egészségmegőrzésről fog szólni szinte az egész októberi hónap – hangzott el a nemrég tartott sajtótájékoztatón az Országalmánál. Székesfehérvár tekintetében ez azt jelenti, hogy október 2-től egészen október 26-ig minden hét több napján nordic walking túrák indulnak a város különböző pontjáról, melynek a már fent említett egészségmegőrzés mellett, az a célja, hogy összekovácsolja Fehérvár lakóit. 

Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok úgy fogalmazott, hogy szeretnék bevonni a lakosság nagy részét az ilyen és ehhez hasonló programokba, méghozzá ingyenesen, hogy minél többen részt vehessenek. A Világ Gyalogló Hónap is egy ilyen nagyszerű kezdeményezés. 

Magony Tamás, a polgármesteri hivatal szervezési irodájának munkatársa elmondta, hogy közel 40 programon vehetnek részt a fehérváriak az októberi hónapban, mely egy hatalmas összefogás eredményeként jött létre. Ennek kiemelt programja pedig az október 7-i túra lesz a Sóstói Tanösvényen, mely során Gáspár Attila természetvédőre is emlékeznek. 
 

Ami pedig a nordic walking túra helyszíneit és időpontjait illeti, azokat itt találja:


Tóvárosi Általános Iskola főbejárata

hétfői napokon 14:30-15:30


Sóstó Természetvédelmi Terület, Szárcsa utca felőli bejárat

hétfői napokon 16:00-17:00


Öreghegyi Közösségi Ház főbejárata

hétfői napokon 17:00-18:00


Kisfaludi Közösségi Ház főbejárata

hétfői és szerdai napokon 17:00-18:00


Deák Ferenc Technikum főbejárata

szerdai napokon 14:45-15:45

István Király Általános Iskola főbejárata

szerdai napokon 15:00-16:00


Zichy liget, zenepavilon

csütörtöki napokon 14:00-15:00 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában