Festett kövek

2023.09.06. 16:00

Tekeredik a kígyó az előszállási könyvtárnál

Ahogy néhány napja megírtuk: újult erővel, frissen és vidáman, tengernyi tervvel a tarsolyban vágott neki az előszállási könyvtár az utolsó negyedévnek. És most egy újabb érdekes kezdeményezést folytatna a település könyvtárfelelőse, Tábiné Nyúl Gabriella.

Kecskés Zoltán

Kő Jancsi várja a festett kavicsokat.

Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Amellett, hogy javában zajlik a kutyamustra, melynek keretében az Előszállás legMorzsább kutyáját keresik az Állatok Világnapjához (október 4.) kapcsolódóan, most egy újabb elmés akció indult el, pontosabban folytatódott.

„Kő Jancsi vagyok, a könyvtár kőkígyója. Kérlek segíts, hogy nagyra nőhessek!" – olvasható az előszállási könyvtár közösségi oldalán, amelyben arra kérik a falu közösségét, felnőtteket és gyerekeket egyaránt, hogy szeptember 4. és október 4. között fessenek le otthon egy követ (olyan technikával, ami állja az időjárás viszontagságait) és helyezzék el ide, a könyvtár bejáratához a kőlánc folytatásaként. Mint azt Tábiné Nyúl Gabriellától megtudtuk, a cél az, hogy az Állatok Világnapja tiszteletének adózva Kő Jancsi minél nagyobb lehessen. Ahogy az ismert gyerekdalban is felcsendül: „Tekeredik a kígyó / Ha jó hosszú az a jó / Minnél hosszabb, annál jobb / Ugorj hármat hopp-hopp-hopp."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában