Egy vidám és izgalmas délután

2023.09.03. 13:30

Nyár végi szórakozás Sárszentmiklóson (videó, galéria!)

Bár szeptember az iskolakezdés hónapja, azért még a nyár jegyében egy utolsó vigasság belefért a miklósiaknak és a környékbelieknek. Nemcsak ettek és ittak egy jót a népek, de mozogtak is, miközben lenyűgöző kézműves alkotások születtek.

Kecskés Zoltán

A napot szalonna és pille cukor sütés zárta jó szokás szerint.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

– A nyárbúcsúztató családi délutánra újra eljött a közösség apraja, nagyja. A idevalósiak és a környékbeliek örültek a találkozásnak a nyárbúcsúztatón. Még négy évvel ezelőtt 30 fővel indult hagyományteremtő szándékkal ez az esemény, ma már körülbelül 150-en várják minden évben. Vidáman, jó zene mellett izgalmas megmérettetésen vehetnek részt a családok. 

A pingpong verseny volt az egyik legnépszerűbb program.

Volt itt fánkevő verseny, pingpong verseny különböző korcsoportokban, valamint gyöngyfűzés, kulcstartó és karkötő díszítés, de arcfestés és ugrálóvár is. Összetartó közösség a sárszentmiklósi, melynek tagjai már barátnak mondhatják magukat. Így nem kérdés, hogy jövőre is jön a folytatás a nyár végén – mondta Szloboda Marianna a helyszínen, aki immáron hat éve dolgozik a közösségi házban kulturális szervezőként.

Az őrületes hangulat idén is meg volt a közösségi ház udvarán, ahol gymstick bemutatót tartott Tóth Szilvia, de latin ritmusokban sem volt hiány. Tinódyné Liszi Helga zumba-oktató az est egyik legnagyobb show-ját hozva táncra perdítetté a résztvevőket. Egészen napnyugtáig tartott a zumba, amely nevéhez méltóan felpezsdítő buliba csapott át. Egyszerűen jó volt rájuk nézni! Ahányszor zumbázó embereket látok, mosolygó embereket látok, és ez most sem volt másképp! 

Együtt mozogtak kicsik és nagyok. 
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

A nap zárásaként pedig jöhetett tábortűz gyújtás. A finom szalonna, kolbász mellett természetesen a pille cukor is sült jó szokás szerint. A hangulatos kis beszélgetést pedig azzal zárták, hogy hamarosan újra találkoznak a Sárszentmiklósi Közösségi Ház programjain.

Molinó a Sárszentmiklósi Közösségi Ház kapuján.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában