Program program hátán

2023.09.03. 14:00

Nagy lendülettel nyitott újra az előszállási bibliotéka

Két hét vakáció után újult erővel, frissen és vidáman, tengernyi tervvel a tarsolyban vágott neki az előszállási könyvtár az utolsó negyedévnek. A szeptemberi programokról tudtunk meg egyet s mást.

Kecskés Zoltán

A magyar népmese napja, valamint szüreti felvonulás és bál is lesz ősszel.

Forrás: Könyvtár

– Még javában zajlik az ebugatta kutyamustra: Keressük Előszállás legMorzsább kutyáját! – csapott bele rögtön a közepébe a település könyvtárfelelőse, Tábiné Nyúl Gabriella – A Petőfi-emlékév alkalmából és az Állatok Világnapjához kapcsolódóan várom az előszállási kutyatulajdonosoktól a fotókat kedvenceikről. Szeptember 21-ig lehet küldeni a képeket a [email protected] e-mail címre. A beérkezett anyagokból ezután a közösségi oldalon szavazással fog eldőlni, hogy ki nyeri el ezt a megtisztelő címet. Eredményhirdetés október 4-én lesz. Szeptember 6-án pedig megkezdjük a szüreti felvonulás és bál szervezését, ekkor ülünk össze, a szervező gárda először. A felvonulás szeptember 30-án lesz majd – tette hozzá.

Egyebek mellett megtudtuk azt is, hogy a könyvtárban szeptember utolsó hete a népmesék körül forog majd. A magyar népmese napja tiszteletére népmese totóval, kvízjátékokkal, könyvajánlókkal várják majd az érdeklődőket a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtárba. Ezen felül neves írókra is emlékeznek: 100 éve született Kormos Istvánra és a 15 éve elhunyt Bálint Ágnesre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában