I. Székesfehérvári Orgonaünnep

2023.09.30. 08:30

Lelket feltöltő koncert az Isten házában

Az orgona és az énekhang kedvelőit várták pénteken este a királyok városának evangélikus templomába, melynek középpontjában a „hangszerek királynője” állt.

Kecskés Zoltán

Kitűnő művészek muzsikáltak az I. Székesfehérvári Orgonaünnep nyitóestjén: Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész (képünkön), közreműködött Ducza Nóra szoprán énekművész.

Fotó: Nagy Nobert / Fejér Megyei Hírlap

A háromfelvonásos, I. Székesfehérvári Orgonaünnep nyitóestjén Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész és Ducza Nóra operaénekes kápráztatta el előadásával a szép számban megjelent közönséget, akik nem csak hallhatták, de láthatták is a kivetítőn keresztül a templom karzatán megbúvó kitűnő művészeket. A több mint egy órás ingyenes koncerten – köszönhetően a fehérvári önkormányzat támogatásának –, többek között Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn és Liszt Ferenc művei is felcsendültek.

A koncertsorozat október 6-án Ruppert István estjével folytatódik. A hangversenysorozat szervezője és házigazdája, Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész, míg a rendezvény fővédnöke Cser-Palkovics András polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában