Főzőversenytől a mulatósokig

2023.09.03. 11:00

Főszerepben az ízlelőbimbók Sáregresen

Idén sem marad el a pörköltöző családi nap, amely korábban a Szün­idő-búcsúztató nevet viselte. Mindent összevetve már 15 éves múltra tekint vissza, pörköltöző néven pedig már ez lesz a hatodik. Egy nap, ami a közösségről és a jó kedvről szól.

Kecskés Zoltán

A főzőverseny fődíja egy szép, díszes vándor fakanál, ami egy évig marad az éppen aktuális nyertes csapatnál.

Fotó: Önkormányzat

– Nagy öröm, hogy ez lesz a már a hatodik "pörköltöző", amely a szórakoztató kísérőprogramok mellett (légvár, arcfestés, íjászat) a futballtorna izgalmairól és a főzés öröméről szól szeptember 9-én (szombat) a sportpályán – mondta a FEOL megkeresésére Albertné Tiringer Mária polgármester asszony, majd folytatta – Tavaly a Csipet Csapat nyert, ők őrizték a vándor fakanalat egy évig. Az ötlet Kalló Mihálynétól származik, aki a Sáregresért Közhasznú Egyesület elnöke. A civil szervezet és az önkormányzat közösen szervezte, illetve szervezi a programot mind a mai napig. Az elmúlt években kóstolhatott a zsűri sokféle pörit. Sertésből, harcsából, birkából, vaddisznóból, marhából, kakasból és őzből is készült már étel. Kíváncsian várjuk idén mivel rukkolnak elő a csapatok. A főző és foci versenyre nevezni egészen szeptember 6., szerdáig lehet – tette hozzá a faluvezető.

Fotó: Önkormányzat

A programfüzetre rápillantva a teljesség igénye nélkül fellép a Jó Laci Betyár, aki nótáival minden bizonnyal dalra fakasztja a tisztelt egybegyűlteket, de színpadra lép a Sáregresi Népdalkör, TenDance tánccsoport és Szabó Ádám harmónikaművész-énekes is. Majd következhet a retro disco hajnalig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában