Retró vasúti kalandok

2023.09.08. 22:01

A múlt mozdonyai visszatérnek Fejér vármegyébe is

2023-ban a magyar vasút számos emlékezetes évfordulót ünnepel, és Székesfehérvár sem marad ki a retró eseményekből. Most bárki beléphet a vasúti történelem csodálatos világába, és felfedezheti a legendás mozdonyokat és kocsikat, amelyek a vasút rajongóinak szívét is megdobogtatják.

Hajdú Marianna

Forrás: mavcsoport.hu

Szeretne visszarepülni a 70-es, 80-as, 90-es évek világába és egy felejthetetlen élmény részese lenni? Székesfehérváron és környékén most erre is lehetőség nyílik. A MÁV több szerelvényt is indít, hogy visszahozza a “vonat füstös” időket.

2023: az évfordulók éve

Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szili” mozdonyok 60 évesek, az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyfordulók szintén 60 évesek, és az Utasellátó a 75 évesek. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kapnak.

Székesfehérvári retró hétvége

Szeptember 16-án és 17-én a Székesfehérvár – Komárom (5-ös) vonalon közlekednek a különleges szerelvények. Az 5-ös számú vasútvonalon a Székesfehérvár és Komárom között közlekedő személyvonatok minden járata retró összeállításban közlekedik a hétvégén és 3 különböző mozdony áll majd a forgalomba.

A hétvége sztárjai:

  • M61 001-es Nohab mozdony: Frissen felújított állapotban továbbítja a "vegyes szerelvényt".
  • Szergej mozdony: Narancs festésben közlekedik, és a 90-es éveket idéző ​​"telikék szerelvényt" továbbítja.
  • M40-es Púpos: Jendrassik motorral hajtva, olajzöld ingavonattal közlekedik.
  • 424-es gőzmozdony: A retró hétvégék egyik legnépszerűbb attrakciója, expresszvonatként közlekedik Budapest és Veszprém, majd napközben Veszprém és Székesfehérvár között ingázik, hogy este Veszprémből ismét visszatérjen a fővárosba.

Jegyvásárlás

A retró vonatok mindegyike az általános díjszabás és kedvezmények szerint vehető igénybe. A gőzmozdonyoktatású EKF retró expresszvonatokon a helyjegy váltás kötelező, melynek ára 300 forint. A teljeskörű jegyértékesítés várhatóan szeptember 12-én indul.
A rendezvények szervezése folyamatban van, további részletek és a menetrend az alábbi linken találhatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában