Tradíció, örökség

2023.09.04. 09:00

A hagyományok nyomában járnak Sárosdon

Már csak alig egy hét és ismét megrendezik a Sárosdi Kézműves Találkozót és Vásárt. Hívta fel a figyelmünket Takács Istvánné Erzsébet, az egyesület vezetője, aki idén Pro Civitate díjat is átvehetett az értékteremtő közösségi és közéleti munkája elismeréseként.

Kecskés Zoltán

Évről évre egyre többen látogatnak ki a találkozóra.

Forrás: Az egyesület

A Sárosdi Kézműves Találkozó története több mint 10 évre nyúlik vissza, melynek egyértelmű célja a kézműves hagyomány éltetése és átmentése az utókor számára. 2012-ben még egy kisebb kiállítással kezdődött a kézműves ház udvarán ez a meseszerű történet, majd idővel országos hírűvé nőtte ki magát. Az elmúlt években a környező települések mellett voltak már Soltról, de Szécsényből is – tudtuk meg Takács Istvánné Erzsébettől, a Sárosdi Kézműves Egyesület elnökétől, aki elmondta, hogy most is mekkora lelkesedéssel készül az eseményre.

– Nagy öröm, hogy immáron a 12. találkozót tarthatjuk szeptember 9-én, szombaton 10 órai kezdettel, melynek keretében a hagyományoknak megfelelően sok megyei kézműves mutatkozhat be és tart foglalkozást, miközben a színpadon egész nap néptánc csoportok és népdalkörök szórakoztatják a megjelenteket. Az egész napi rendezvény mindenki számára ingyenes – zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában