A jó példa ragadós

2023.09.15. 17:00

A felsősök jelentős része inkább bringázik Fehérvárcsurgón

A helyi általános iskolában egyre több gyermek jár kerékpárral. Ez jó a gyerekeknek és kedvező hatása van a település közlekedési forgalmára is.

Palocsai Jenő

A Károlyi kastélykertben álló iskolának lassan új kerékpártárolóra lesz szüksége

Fotó: Temesvári Krisztián

Az egyre gyarapodó lélekszámú településen újabb és újabb családok jönnek rá, hogy felesleges pár száz métert autóval vinni a gyerekeket az iskolába. És nem csak azért, mert biciklivel járva-kelve többet mozog a nebuló, hanem azért is, mert így kapcsolatok épít ki és ápol a többi bringással. Nem mellesleg a község forgalmát is csökkentik ezzel az üdvözítő megoldással.  Kezdetben is sokan voltak, de mostanra van, hogy 62 kerékpár áll az intézmény kerékpárparkolójában. A Fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskola diákjainak környezettudatos hozzáállását maga a polgármester is megdicsérte. Temesvári Krisztián úgy fogalmazott: -Nagyon jó látvány volt, ezért le kellett fényképezzem, hogy 62 darab bringa vár egy átlagos iskolai napon a bent tanulóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában