Tanszert gyűjtenek Előszálláson

2023.08.19. 11:00

„Te is tehetsz a gondtalanabb iskolakezdésért!"

Két fontos alkalomra is felhívták a figyelmünket az Előszállási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgáltatásban dolgozó Varga-Gyenge Ibolya és Lajkó Ernesztina az iskolakezdés közeledtével. „Váltsunk ma is világot!" – mottójuk valamennyi karitatív felhívásaikra érvényes. Mert ahogy mondai szokták, a csodák igenis léteznek, csak hinnünk kell benne!

Kecskés Zoltán

Az iskolakezdéshez szükséges tanszerek jelentősen drágultak, így fontos a segítség a nehéz anyagi helyzetű családoknak.

Fotó: NL/VMN

Már csak néhány hét és ismét becsöngetnek a diákok számára, ám az iskolakezdés sok családnak terhet jelent anyagilag. Gondoljunk csak bele, hogy a tavalyihoz képest például a papír ára ötven százalékkal lett drágább. Éppen ezért az előszállási családsegítők augusztus végéig gyűjtenek új vagy jó állapotban lévő iskolatáskát, tornazsákot, tolltartókat, ceruzákat, tollakat, filctollakat, illetve egyéb tanszereket, amivel rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését szeretnék megkönnyíteni. Ehhez kérik a polgárok segítségét! A felajánlásokat, a Kossuth Lajos Művelődési Házban (Balatoni út 37.) tudják leadni.

Emellett egy másik fontos eseményre is felhívták a FEOL figyelmét. Ahogy az itt élők megszokhatták ismét ingyenes ruha-, játékbörzét szerveznek augusztus 28-án, hétfőn 10.00 - 12.00 óra között. A helyszín természetesen a Kossuth Lajos Művelődési Ház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában