Mozdulat-művészet Enyingen

2023.08.05. 12:00

Táncra hív az enyingi Princess Tánc Egyesület

Árendás Miklós táncművész látogat a hétvége vasárnapján Enyingre, az ott működő Princess Tánc Egyesület otthonába, hogy workshop keretében az érdeklődők saját bőrükön tapasztalják meg azt a technikát, amit képvisel. Mert a tánc, öröm. A részletekről Dudás Patrícia kiváló táncművészt kérdeztük.

Kecskés Zoltán

A Princess Tánc Egyesület mindenkit szeretettel vár, aki szeretne csatlakozzon.

Fotó: Egyesület

– Szeretnék minden lehetőséget megteremteni elsősorban a tanítványaimnak a minél sikeresebb fejlődésért, de természetesen a moderntánccal is még csak ismerkedőket is szívesen látjuk a foglalkozásokon. Ahogy a felhívás is szól: „Kezdő, modern- kortárs technika elsajátítása nem csak táncosok számára." A workshop tehát nyilvános, így bárki számára hasznos lehet a mindennapi munkák és feladatok mellett, aki szeretne tudatosan és egészségesen élni – kezdte beszélgetésünk Dudás Patrícia, aki egyebek mellett arra is kitért, hogy rendkívül boldog amiatt, hogy kimagasló szakemberek látogatnak el időről időre Dél-Fejérbe és ő maguk is fontosnak érzik a tánc szeretetének átadását.

– Öröm, hogy neves művészekkel dolgozhatok együtt, akik mindenkinek megteremtik a lehetőséget. A vasárnap 16 órától a Tinódi tornateremben a kortárs moderntánc alapok tréning keretein belül, különböző tánckombinációkat ismerhetnek meg a résztvevők az alapoktól, így valóban nem szükséges előképzettség és minden korosztálynak ajánlott, kivitelezhető. Nem csak az e hétvégi, de a jövő szombati alkalmat is ajánlom szeretettel, ami miatt szintén izgatott vagyok, ugyanis a sárbogárdi művelődési ház ad otthont az általam tartott foglalkozásnak. Ott is, az Árendás Miklós-féle metódust követjük: a workshop programokon az érdeklődők mellett a TenDance táncosainak leszek segítségére a további mozgás fejlesztésben, különösen figyelve arra, hogy a mozdulatokkal felszínre hozzuk a közvetíteni kívánt érzéseket és érzelmeket – zárta gondolatait a Mátyásdombról származó szépség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában