Finom falatok, zene és jókedv

2023.08.05. 20:11

Rotyogtak a lecsók Vértesbogláron

A Vértesboglár Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete által megálmodott rendezvényen nagyszerű hangulat uralkodott. A csapatok nem csak az ízekben, a főzőhelyek kialakításában is versengtek egymással.

Kecskés Zoltán

A Vértesboglár Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete szervezőként is helytállt.

Fotó: Nagy Norbert

Több mint 10 évre nyúlik vissza a rendezvény hagyománya, eleinte még Sárosi Ferenc szervezte, ulti versennyel egybekötve, aztán átvették a stafétát a lánglovagok.

Volt olyan társaság, akik már délben, vagy talán már előtte is megérkeztek. Előkerültek a padok, épültek a sörsátrak, és persze a tűz fölé a bográcsokat felállították: indulhatott a verseny! Baráti társaságok, munkatársak, civil szervezetek próbálták felülmúlni egymás főztjét. 12 bográcsban rotyogott a különféle lecsó. Volt aki a hagyományos ízekre esküdött, míg mások igazi gourmet fogással készültek.

A „Sógorok" füles lecsójukkal vitték a prímet.
Fotó: Vértesboglár Község ÖTE

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a győztes étel egy füles lecsó lett (nyúlhús, nyúlmáj, nyúljava) a Sógorok jóvoltából. Nyereményül pedig egy bográcskészletet és egy finom bort kaptak. Mint azt a zsűritől megtudtuk, a tíz ujjukat is megnyalták utána. A dobogóra még a Jofi és a cselédek, valamint a Napsugár klub fért fel.

A főzőversenyt követően pedig retro buli kezdődött a művelődési házban Bauer Zsolt, helyi zenész jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában