Nyár, feltöltődés, napközi

2023.08.03. 07:00

Játszva tanulnak a gyerekek a kormányhivatal élménytáborában (Videóval!)

Interaktív, játékos kutyabemutatót tartottak szerda délután a megyei kormányhivatal Hosszúséta téri bázisán. A foglalkozás alatt pedig a csöppségek láthatták, hogy a kutya valóban az ember legjobb, leghűségesebb társa, valamint megtanulhatták azt is, mit kell tenniük, ha egy idegen négylábúval találkoznak.

Kecskés Zoltán

Kutyabemutatót tartott a több mint 30 éves Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub.

Fotó: Nagy Norbert

Több tucat gyermek vesz részt a Fejér Vármegyei Kormányhivatal által szervezett nyári napközis táborban Székesfehérváron és azon túl is. Mint megtudtuk, az immáron harmadik, utolsó hetébe lépő tábor hatalmas segítség a családoknak: hiszen amíg a szülők dolgoznak, csemetéjük játszva ismerkedhetnek meg az őket körülvevő világgal.

A kezdeményezés mögé a Fejér Megyei Europe Direct Iroda is mögé állt, melynek vezetője   Szili Valéria a kutyásbemutató alkalmával kiemelte: három héten keresztül várta a kormányhivatal dolgozóinak gyermekeit a tábor a megye több helyszínén (Velence, Dunaújváros, Székesfehérvár), ahol minden napra jutott valamilyen különleges program. A résztvevő gyermekek kézműves foglalkozásokkal, vidám vetélkedőkkel üthették el az időt. A Fehérváron táborozó gyerekek például az összes élményt adó múzeumba ellátogathattak, sőt a mozit sem hagyták ki a kínálatból. Emellett a környezettudatos fontosságára, valamint a könyvek és az állatok megszerettetésére is nagy hangsúlyt fordítottak szervezők. Az utóbbira pedig jó példa volt a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub szerdai délutáni bemutatója, ami nem is sikerülhetett volna jobban.  

Az interaktív kutyabemutató lenyűgözte a gyerekeket, a taps sem maradhatott el jutalmul.
Fotó: Nagy Norbert

Az interaktív kutyabemutató lenyűgözte a gyerekeket, melynek során különböző fajtájú, illetve méretű négylábú ügyességi bemutatóinak tapsolhatott a népes gyerekközönség. Az idomított kutyusok fektetési, behívási és ügyességi gyakorlatokat prezentáltak. A végén pedig az okos kedvenceket lehetett simogatni és játszani is lehetett velük.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában