Havonta változik az "ügyelési rend"

2023.08.30. 20:00

Hová vihetjük állatainkat sürgős esetben a megyében?

Bizony, lehetnek olyan sürgős esetek, amikor nem ér rá másnap reggel elvinni a rendelési időben az állatot. Van olyan, hogy nem lehet várni. De ilyenkor kihez fordulhatunk és hova vihetjük kedvencünket akár az éjszaka közepén? Ennek jártunk utána.

Déri Brenda

Forrás: pixabay.com

Habár valóban rá lehet keresni az interneten, hogy éppen hova és kihez lehet vinni az állatot, ha baleset éri vagy rosszul lesz, de azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy ez nem mindig ilyen egyszerű. Saját tapasztalat szerint, sokszor csak a sokadik hívásra szólal meg hang a vonal túlsó oldalán, ha egyáltalán megszólal. De még ekkor sem biztos, hogy vihető oda az állat, arról nem is beszélve, hogy vannak helyek, ahol az ellátáson túl egy bizonyos összeget mindenképpen ki kell fizetni. 

A Magyar Állatorvosi Kamara tájékoztatásából megtudtuk, hogy Fejérben habár van olyan hely, az  Alpha-Vet Állatkórház, ami egész évben 0-24 nyitva tart és fogadja a beteg állatokat, alap esetben havonta változik, hogy az adott területen kik azok az ügyeletet vállaló – hívható – állatorvosok, akikhez lehet fordulni szükség esetén. Fejérben Sárbogárdon, Gárdonyban, Móron, Bicskén, Enyingen, Dunaújvárosban és Székesfehérváron vannak erre a hónapra kiírva ügyeletet vállaló állatorvosok. Ezen települések állatorvosai pedig elsősorban a környező helyekről fogadják az állatokat. 

A kamara azt is hozzátette, hogy olyan fogalom, hogy „ügyeletes rendelő” nincs, az állatorvosi rendelők működtetői saját maguk döntik el, hogy mikor vannak nyitva, ahogy azt is, hogy biztosítanak-e valamilyen elérhetőséget abban az időben, amikor éppen zárva tartanak. Székesfehérváron az Alpha-Vet Állatkórház 365 napon át 0-24 óra között fogad betegeket, de ez nem ügyelet, hanem a „normál” nyitvatartásuk. 

Fontos azonban, hogy a fent felsorolt településeken ügyeletet vállaló állatorvosokhoz csak előzetes telefonos egyeztetés után, sürgős vagy életveszélyes esetben vihető az állat. Minden hónapban, napokra pontosan le van osztva, hogy éppen ki a hívató állatorvos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában