Az egyik leghatékonyabb biológiai fegyverek

2023.08.03. 13:00

A denevérek, avagy a természetes szúnyoggyérítők

A denevérek egy éjszaka alatt akár 1000-2000 szúnyogot is elfogyaszthatnak, elősegítve ezzel a biológiai szúnyoggyérítés sikerességét.

Déri Brenda

Fotó: Pexels

A Sóstó Vadvédelmi Központ legutóbbi internetes bejegyzésében arról hír, hogy felcseperedtek a korábban mentett denevérek, ami azért is nagy öröm, mert a denevérek a fecskék mellett az egyik leghatékonyabb biológiai fegyverek a szúnyogok visszaszorításában. 

– Az alpesi, korai, kései és törpedenevérek a városokban leggyakrabban előforduló fajok, elképesztően hasznos emlősök. Egy éjszaka 1000-2000 szúnyogot is elfogyasztanak – írják, majd hozzátették, hogy a denevérek védelme miatt is mihamarabb át kell térni a biológiai alapú szúnyoggyérítésre, mert a vegyszerek alkalmazása az ő életüket is komolyan veszélyezteti. Utóbbiban sajnos bőven van mit behozni, ugyanis hazánk több évtizedes lemaradásban van, de szerencsére Székesfehérváron már három éve zajlik a biológiai módszer fokozatos bevezetése. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában