“Önnek pár pillanat - másoknak az élet”

2023.07.24. 17:00

Véradásra hív a Szent György Kórház Fehérváron

A nyári időszak kihívás elé állítja a vérellátást, mivel sokan indulnak vakációzni, és mások nehezebben veszik rá magukat a nagy melegben a véradásra. Azonban a betegek ellátása nagymértékben függ attól, hogy ebben az időszakban is elegendő véradó van-e.

Hajdú Marianna

Véradással segíthetnek Ercsi önkéntesei

Forrás: Nagy Norbert / FMH

A közösség önkéntes tevékenysége, mint például a véradás, kiemelkedően fontos és nélkülözhetetlen a megfelelő és biztonságos vérellátáshoz. Mindössze egy órát vesz igénybe, mégis életeket menthet. Egyetlen véradásból háromféle vérkészítményt állítanak elő, így akár három különböző beteg is segítséget kaphat.

A Székesfehérvári Területi Vérellátó Szolgálat a fehérvári Szent György Kórház területén, a Seregélyesi út 3. szám alatt hétköznapokon is várja az önkéntes véradókat.

A véradás valóban életmentő tevékenység, minden véradó hozzájárulása fontos és nélkülözhetetlen az egészségügyi ellátás folyamatosságához és a betegek gyógyulásához. Ha valaki tehát teheti, és egészségi állapota megengedi, érdemes felkeresni a helyi vérellátó szervezeteket és vegyen részt ebben a nemes cselekedetben.

Fontos hangsúlyozni, hogy a véradás nem laboratóriumi vérmintavétel, így nincs szükség éhgyomorra. Aki szeretne segíteni és vért adni, azt bármikor teheti, és ennek nincs különösebb egészségügyi kockázata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában