Beethoven-est a vidéki kisváros szívében

2023.07.02. 14:00

Szívhez szóló dallamok Martonvásár szigetén (videó, galéria)

Vashegyi György vezényletével kezdte háromfelvonásos Beethoven-hangversenysorozatát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, melynek a martonvásári kastélypark romantikus szigete adott otthont. A koncertsorozat immáron több mint hatvan esztendeje a nyári esték utánozhatatlan klasszikus zenei élményét nyújtja a közönségnek.

Kecskés Zoltán

Beethovennel a szabadban koncertsorozat első estéjén Vashegyi György vezényelt.

Fotó: Nagy Norbert

Szombat este ismételten csodálatos darabok csendültek fel kiváló művészek közreműködésével, hogy a nagymester emlékének adózzanak, aki maga is rajongott a mesebeli környezetért. Sőt, ha hinni lehet a mendemondáknak, akkor nem csak a hely szépsége, de a Brunszvik nővérek bája is vonzotta.

Érzelemdús est az angol kertben. A hallgatóság hatalmas tapssal jutalmazta a koncertet.
Fotó: Nagy Norbert

Az esten a magával ragadó dallamok, a táj különleges szépsége a fák között csicsergő madarakkal akarva-akaratlanul rabul ejtette a telt házas publikumot. A hallgatóság, többek között a Fidelio (Beethoven egyetlen operája)  II. Leonóra-nyitányát hallgatva szemlátomást érzelmes hangulatba került, talán erre mondják, hogy a zene az emberiség közös nyelve.

A koncertsorozat július 8-án folytatódik Héja Domonkos vezényletével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában