Élmények Szabadhídvégen

2023.07.17. 13:00

Sport, kirándulás és környezettudatosság

A szabadhívégi élménytábor első hetében egy az egyben visszaköszönt az Erzsébet-táborok szellemisége – egy hely az az élményszerzésre, a barátkozásra és a feltöltődésre –, ami természetesen a következő hetekben sem lesz másként – tudtuk meg az önkormányzat munkatársától.

Kecskés Zoltán

Az ajkai Nomádia Szabadidő parkot is meglátogatták a táborlakók.

Fotó: Önkormányzat

Bándi Kitti a FEOL-nak elárulta, hogy mivel telt program az első héten.

– Az első turnus július 10-én kezdődött 22 gyerkőccel a település Kultúrotthonában. Hétfő az önismeret és környezettudatosság jegyében telt. A délelőtt folyamán megalkottuk a tábor házirendjét, majd délután a szelektív hulladékgyűjtésé volt a főszerep. Kedden a művészetek és a sport világába csöppentek bele a résztvevők. Délelőtt Hutvágner Diával festhettek, új technikákat próbálhattak ki. Új élményekre tehettek szert.  Délután, immár második éve Lukács Szilvi érkezik a gyerkőcökhöz zumbát oktatni.

Az enyingi állomás mentőápolói mutatták be a gyereknek az újraélesztés fortélyait. 
Forrás: Önkormányzat

A szerdai napon az ajkai Nomádia Szabadidő parkot látogatták meg a résztvevők, ahol birtokba vették a fából készült, harci eszközökkel és börtönnel felszerelt várat. A nap többi részét a a kis tó felfedezésével töltötték. Csütörtök délelőtt Stier József és Kalapács Kornél az Országos mentőszolgálat, Enyingi állomás mentőápolói bemutatták a gyereknek az újraélesztés fortélyait, a segélyhívás folyamatát és az elsősegélynyújtás lépéseit. Délután Szili Balázs játékos sportprogrammal szórakoztatta a gyerekeket. Péntek pedig a környezettudatosság jegyében délelőtt a település egy részét megtisztították a táborozók a szeméttől – zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában