Jubileumi rendezvénysorozat

2023.07.30. 07:00

Minden erejüket bevetették a szabolcsi férfiak – így telt a Szabolcs Napok szombatja (galéria)

Izgalmas programokkal folytatódott az év legnagyobb pusztaszabolcsi eseménye: lovas bemutató, kézműves foglalkozás, interaktív gyermekműsor várta a helyieket, valamint az is kiderült, ki Szabolcs legerősebb embere.

Héjj Vivien

Nyolc pusztaszabolcsi férfi állt rajthoz az idei versenyen

Fotó: Kricskovics Antal

A csütörtöki könyvbemutató és a pénteki hivatalos megnyitó után újabb programkavalkád várta a pusztaszabolcsiakat szombaton, a Szabolcs Napok második napján. A délelőtt során két helyszínen, párhuzamosan zajlottak programok. Szabolcspusztán tartották a IV. Fogatos találkozót, majd a Csákberényi Csikósok bemutatóját láthatta a közönség. Mindeközben a kastélykertben kézműves foglalkozással indul a délelőtt. Aki éppen nem az agyagot formázta, az a népi játékok, a hullámcsúszda és a légvár forgatagában találhatott kikapcsolódási lehetőséget.

A délután egyik leglátványosabb programja a Pusztaszabolcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület „habos bulija” volt, ami után a helyi férfiak állhattak rajthoz az Erőnlét Sportegyesület versenyén. A Szabolcs legerősebb embere címért idén nyolcan szálltak versenybe, a teljesítendő feladatok közt volt kanna- és söröshordó cipelés, traktorhúzás és gumiforgatás is. A versenyzők minden erejüket beleadva, becsülettel teljesítették a versenyszámokat. A legjobbak a dicsőség mellett pénzbeli jutalmat is kaptak. Harmadik helyen végzett Csendes Zoltán, második lett Gógán Ádám, a Szabolcs legerősebb embere megtisztelő címet pedig Varga Sándor szerezte meg, aki az Erőnlét Sportegyesület képviseletében indult a versenyen.

A délután folytatásaként fellépett többek között az ercsi kötődésű Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely, melynek négy tagja, Murzsa Renáta, Szeibert Andrea, Murzsa Kata és Trepák László interaktív gyermekműsorral várta a szabolcsi közönséget.

– Főként Halász Judit-dalokat énekelünk, azokat a gyerekdalokat választottuk ki, amiket már mi magunk is régóta ismerünk, ezek a dalok végigkísérték a gyerekkorunkat. Az a csodája ennek az előadónak, hogy a mai gyerekek is nagyon jól ismerik, hiszen a dalai manapság is örökzöldnek számítanak – mondta a gyermekprogramról a Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely vezetője, Murzsa Kata.

Az elhangzott dalok köré játékos tevékenységek épültek: volt mese, tánc, móka és kacagás. Az egyórás előadás során zongorán kísért Pók László.

A szombati program koncertekkel folytatódott, utcabállal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában