Kutyások, figyelem!

2023.07.19. 18:00

Hamarosan kutyafuttató várja az abai ebeket

Rövid időn belül újabb közösségi térrel gazdagodik Aba – ezúttal a helyi kutyusok és gazdáik örömére, ugyanis a közösségi ház mögötti területen futtató várja a négylábúakat.

Héjj Vivien

Forrás: pexels.com

A közösségi ház mögötti terület rehabilitációja zajlik épp. A nagyjából 400 négyzetméteres erdős terület új funkciót kap, nem is akármilyet: kutyafuttató épül. Mikula Lajos polgármester közzétett tájékoztatása szerint a településen egyre több a kutyát sétáltató lakos, s számukra is új találkozási helyet nyújthat a terület.

Jelenleg a tereprendezési munkálatok zajlanak
Forrás: Mikula Lajos polgármester hivatalos oldala

A felmerülő költségek kapcsán kiderült: a fejlesztés nem kerül sokba, nagyrészt meglévő anyagokból végzik a munkálatokat az önkormányzat munkatársai, így a teljes költség hozzávetőlegesen 400 ezer forint.

A park átadóját várhatóan augusztus közepén, egy kutyás eseményhez kapcsolva tartják majd, s akkortól a kutyusok is birtokba vehetik az árnyas fák alatt elterülő új játszóterüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában