Mezőszilasi örömök

2023.07.18. 15:22

Hagyományokat őriztek a napközisek

Szerencsések a településen élők, hiszen Mezőszilason mindig történik valami érdekes esemény. Elég megemlíteni a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület által megálmodott kocsmakvízt, a zenés ébresztőt, vagy éppen idén először életre hívott Balhási pikniket. Ezúttal pedig kimondottan a gyerekek kerültek a középpontba az elmúlt napokban.

Kecskés Zoltán

A fiatalok felfedezték és elfoglalták a települést!

Fotó: Egyesület

A Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Falufoglaló elnevezésű egyhetes napközis táborát. Az öt nap során a résztvevő gyerekek játékos csapatversenyek folyamán megismerkedtek a falu nevezetességeivel és az egyes épületek történeteivel. A részletekről Varga Bianka, az egyesület szóvivője számolt be a FEOL-nak.

A nagy nyári melegben a fürdés sem maradhatott el.
Fotó: Egyesület

– Ebben az évben összesen harminchét gyermeket fogadtunk. Az egyesület tagjai öt napon keresztül számos izgalmas programmal készültek a gyerekeknek. Hétfőn csapatokra osztottuk őket és elkészíthették a csapatzászlókat, délután a község központjában található erdőben rókavadászaton és kincskeresésen vettek részt a gyerekek. Kedden reggeli után traktorral kimentünk Topánba, ahol az egész napot töltöttük. A gyerekek megismerkedhettek a méta szabályaival, kipróbálhatták a százlábút és a gólyalábat. A nap folyamán különböző játékokban és számháborúban küzdhettek meg egymással. Szerdán Kisszékelybe látogattunk, ahol a strandon vészeltük át a meleget. Csütörtökön megtartottuk a gyerekek által izgatottan várt Exatlon játékunkat, délután pedig nemezeltünk és persze nem maradhatott el a vízibomba csata, ahol senki és semmi nem maradt szárazon. Az estére pedig mindenkit vártunk vissza szalonnasütésre és filmnézésre, sötétedés után pedig egy éjszakai túrára vittük a gyerekeket.  Az utolsó napot pihenéssel, gyöngyfűzéssel, társasjátékozással töltöttük, valamint a gyerekek egész nap egy óriás csocsóban küzdhettek meg egymással – fogalmazott Varga Bianka.

Nincs is jobb, mint egy kis kártyázás két pancsolás között.
Fotó: Egyesület

A hagyomány – mint megtudtuk – természetesen, a tervek szerint folytatódik. Még nagyobb elánnal és lelkesedéssel. Mert az élmény örök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában