Mosoly a köbön

2023.07.09. 12:00

Gyerekdalok és mondókák járták be a martonvásári teret

Hatalmas érdeklődés övezte Nagyné Váti Zsuzsanna foglalkozását a BBK rendezvényudvarán. A Piac + Program keretében meghirdetett eseményre megtelt a játszószőnyeg gyerekekkel és szüleikkel.

Kecskés Zoltán

Önfeledt boldogság Martonvásár főterén.

Fotó: MartonKult

Az érdeklődés nem volt véletlen, ugyanis a Kerekítő Mondókázó baba-mama foglalkozáson élő hangszeres zenével – fuvola-, citera-, gitárszóval, népi hangszerekkel – és Kerekítő Manó bábjeleneteivel várták az érdeklődő családokat. A mondókákkal, dalokkal, közös zenéléssel és tarkabarka ejtőernyővel is színesített rendezvényt mindenki nagyon élvezte.

Nagyné Váti Zsuzsannától megtudtuk, hogy a Kerekítő egy országos pedagógiai program, amely a nagyanyáinktól örökölt népi ölbeli játékok népszerűsítésére jött létre, hiszen a kisgyermekek számára a világ anyukájuk ölében, a közös játékokban, ölelésekben, összenevetésekben kerekedik ki.

Ebből is látszik, hogy igazi családi program volt a szombat délelőtt: míg a felnőtt férfiak a piacon az ebédhez valót gyűjtötték be, de az édesanyák csöppségeikkel önfeledten szórakozhattak a MartonKult jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában