Jóban-rosszban

2023.07.11. 10:39

Fesztivál-házasság az EFOTT-on? A Magyar Nemzeti Múzeum lehetővé teszi

A hetijegyesek számára már kedden megnyílnak az EFOTT kapui, a programok pedig szerdán kezdődnek. Újdonság is várja idén a látogatókat: a Magyar Nemzeti Múzeum kamionnal érkezik, ahol a Magyar Menyasszony előtt köthetnek fesztivál-házasságot az eltökéltek.

S. Töttő Rita

Forrás: pexels.com

Természetesen a fiatalokat célozza meg különleges kamionjával a 2023. július 12-én az EFOTT-on a Magyar Nemzeti Múzeum. Idén először vesz részt a Múzeum a rendezvényen, éppen ezért nagy durranásra készül: látványos kamiont gördít a fesztivál látogatói elé, akik minden nap 10 és 18 óra között pillanthatnak be a múlt egy-egy kulturális-történelmi jelentőségű szeletébe. A Múzeum programkínálatában képviselteti magát a Nemzeti Régészeti Intézet, amely interaktív elemekkel színesített antropológiai sarokkal, „Zootropolis” néven állatcsont-meghatározós játékkal, kelta testfestéssel, valamint ásatási szimulációs attrakcióval is készül a fesztiválközönségnek.

Szelfi-tükörrel is készül a Magyar Nemzeti Múzeum, melybe belepillantva római katonává alakulhat a fesztiválozó, de ami igazán különlegesnek ígérkezik, az a fesztivál-házasság lesz!  A Magyar Nemzeti Múzeum elhozza az EFOTT-ra a Magyar Menyasszonyt, aki előtt ünnepélyes fogadalmat tehetnek a párok, melynek szövegét emlékként magukkal vihetik egy emlékkapszulában a ceremónia után. A Magyar Menyasszony előtt hűséget fogadók azt ígérik, hogy a fesztivál ideje alatt fesztivál-házastársukat sem egészségben, sem betegségben, sem örömben, sem bánatban, sem esti koncerten, sem nappali programokon el nem hagyják. A nászajándék sem marad el – ígéri a Magyar Nemzeti Múzeum. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában