Feol podcast

2023.07.07. 07:30

Feol podcast: Nem marad üresen a műhely! - Vendégünk Lőrincz Ottó csókakői kovácsmester

Lőrincz Ottó csókakői mester azt mondta a Feol Podcastjában, hogy ő soha nem hagyja abba, nem marad üresen a kovácsműhely. Miért hiszünk neki? Hallgassa meg!

Tihanyi Tamás

Lőrincz Ottó mellett még két kovácsmester tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének. Szívesen foglalkoznak a fiatalokkal, akit kell, tanítanak, másoknak csak bemutatják a szakma fogásait

Fotó: NZP / FMH

Lőrincz Ottó Csókakőről érkezett az idei Tűzzel-vassal Fesztiválra. Állandó résztvevője az ilyen és hasonló rendezvényeknek, hiszen 1996 óta egyrészt alapító tagja a ma már több mint hatvan tagot számláló Fehérvári Kézművesek Egyesületének, másrészt pedig szívügye, küldetése, hogy megőrizze régi mesterségének hagyományait, és ha kell, segítse a fafaragók, kosárfonók, bőrdíszművesek, keramikusok hasonló törekvéseit. A székesfehérvári Skanzen remek helyszínt biztosít ahhoz, hogy bemutassa munkáit, amelyeknek szinte mindegyike egyedi megrendelés alapján készült. Az ő kézjegye ott van minden tárgyon, mutatja, hogy mi minden tanult egykori mestereitől, és mit tudott maga is hozzátenni e fortélyokhoz, az ősi tudáshoz. Az erdélyi felmenőkre emlékező Lőrincz Ottó rövidesen nyugdíjba megy, de azt mondta FEOL Podcastjában, hogy valószínűleg soha nem hagyja abba a kovácsolást, hiszen a falusi kovácsműhely nem maradhat üresen. Mi biztosak vagyunk abban, hogy így tesz majd. Hallgassa meg egy született csókakői kovácsmester gondolatait!  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában