Városnézés

2023.07.28. 11:00

Fedezzék fel Székesfehérvár szépségeit és történelmét a csodálatos panoráma Ikarus fedélzetén

Székesfehérvár felújított panoráma Ikarusa ismét városnéző kirándulásokra invitálja az érdeklődőket. A felújított jármű július 29-én, szombaton három alkalommal is bebarangolni indul a városban.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A panoráma Ikarus 2018-ban indult először útnak, miután a Fung család gondos kezei alatt egy 30 éves busz teljes átalakításon esett át. A székesfehérvári Ikarus gyárában készült busz, látványos dekorációval és panorámatetővel ellátva, azonnal városnézők egyik kedvelt célpontjává vált. Az utazók a buszon számos székesfehérvári nevezetességet csodálhatnak meg, zenét és várostörténeti ismertetőket hallgathatnak. A túra egyik megállója az Aranybulla-emlékmű, ahol a résztvevők kikapcsolódhatnak, és élvezhetik a tűzrakóhelyek mellett a sétányokat és a páratlan kilátást.
A busz júliusban és augusztusban minden szombaton közlekedik, július 29-én pedig három alkalommal: 16:00 órakor, 17:30 órakor és 19:00 órakor indul a székesfehérvári Piac téri autóbusz-pályaudvarról. Az utazás összesen másfél órás, így az utasok összesen 50-60 percet töltenek a buszon. Fontos, hogy gondoskodjanak a napvédelemről, hiszen a túra csak részben fedett területen zajlik. Extrém időjárási körülmények esetén a busz nem indul útnak, de a megvásárolt jegyek más alkalommal érvényesek. Jegyeket a Tourinform Irodában lehet megvásárolni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában