Ki lesz az idei Lecsókirály?

2023.07.31. 15:30

Elfogytak a szabad főzőhelyek – idén is telt házas a Lecsófesztivál

A főzőhelyek fele már regisztráció indulása utáni első két napon elkelt, mostanra – a jelentkezési határidő lejárta előtt egy hónappal – pedig már minden főzőhely gazdára talált, így idén is telt házas lesz a Fehérvári Lecsófőző Vigasság.

Héjj Vivien

Fotó: FMH-Archív / NN

Szeptember 23-án, szombaton rendezi a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az idei évi Lecsófesztivált, ezúttal részben új helyszínen, a Dózsa György út – Zichy liget – Szekfű Gyula utca – Ányos Pál utca – Benyák Bernát utca és az Ősz utca által határolt területen kapnak helyet a bográcsok és a sátrak.

Az év egyik legnépszerűbb közösségi eseménye a megyeszékhelyről és azon túlról is rengetek érdeklődőt vonz: évről évre családok, baráti társaságok és kollégák ragadnak fakanalat, hogy elkészítsék a Vigasság legfinomabb lecsóját. A versenyre nevezett étkeket idén is szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai: Adamek Balázs, Barsch Tamás, Bóza Roland, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Volenter István.

A nap végére kiderül, ki lesz az idei Lecsókirály, új gazdára talál az alapítóról elnevezett Sipi Emlékkupa, és kiosztják a Legdekoratívabb Főzőhelynek járó elismerést. Az érdeklődőket mindeközben a Zichy ligetben családi programok, színpadi bemutatók várják, a főzők között utcazenészek járnak majd, az eseményhez pedig hagyományosan kézműves kirakodóvásár is társul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában