Besúgó

2023.07.17. 09:00

Bocsánatkérés 1958. július 17. miatt

Hatvanöt év után azért már illik bocsánatot kérni. 1958. július 17-én jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban egy nem kevésbé ellenszenves írás valamilyen – A – jelű újságírótól. Az az írás nyílt színi besúgásnak minősíthető azzal szemben, aki ’56-ban a szabadságot próbálta megszerezni.

Nagy Zoltán Péter

 Most bocsánatot kérek az akkori újságíró nevében is! Kérem, ha valaki tudja, ki (vagy mi) lehetett a rövidárubolt kirakatában, kit (vagy mit) sértegethetett a besúgó újságíró, írja meg nekünk a [email protected] címen! Köszönjük!

És íme a minősíthetetlen írás:

„Nem káprázat, Székesfehérvár közepén mereszthette rám ellenszenves, szúrós szemeit és még szúrósabb szakállát. Régi ismerősök vagyunk – sajnos! Az ellenforradalom napjaiban született és «fogadalmi szakállt» növesztett fiatalemberrel utoljára másfél éve találkoztam. Azóta kihalt ez a figura. Legalábbis eddig ezt hittem. Úgy látszik azonban, hogy valaki feltámasztotta haló poraiból. Kár volt! Elárulom, hogy hol található: Székesfehérvár, Március 15. utca, Kiskereskedelmi Vállalat 32. számú boltjának kirakata, ott ül. Igen, a kirakatban! Ne csodálkozzon senki, ő a reklám! Igaz, hogy géppisztoly, golyószóró és kézigránát helyett – amelyeket 1956. októberében–novemberében nagyon is megszokott – olló, tűpárna és centiméter van a keze ügyében, de ez mit sem változtat a dolgokon. Majomképű figurája ott terpeszkedik életnagyságban kartávolságban a járókelőktől. Hogy mi köze van e szakállas majomembernek a Kiskereskedelmi Vállalathoz, és hogy mennyire segíti a Rövidárubolt forgalmát növelni – arról fogalmam sincs. De hogy nem a legszerencsésebb, hanem a leglehetetlenebb reklámfigurát ültették a kirakat közepébe – az biztos! – A –„

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában