Konyhaművészek előnyben

2023.07.17. 14:30

A kötelező hozzávaló: paradicsom – főzőversenyre várják a pusztaszabolcsiakat

A hagyományosan július utolsó hétvégéjén megrendezett Szabolcs Napok programelemeként meghirdetett főzőversenyen állhatnak bográcshoz a konyhaművészet szerelmesei.

Héjj Vivien

Egy ízletes pörkölt vagy egy tartalmas paprikás krumpli? - kedvük szerint főzhetnek a csapatok

Forrás: Pixabay

A Szabolcs Napok utolsó napján, július 30-án, vasárnap a kastélykertben rendezik a település nagyszabású főzőversenyét, melyre ezúttal csapatok jelentkezését várják. Jöhetnek baráti társaságok, családok, civil szervezetek és cégek is.

A verseny legfőbb szabálya, hogy a bográcsban vagy tárcsán elkészített ételnek tartalmaznia kell paradicsomot. A főzés kizárólag gáztüzeléssel történhet, a tűz- és balesetvédelmi szabályok betartásával. Az ételeket a helyszínen kell elkészíteni, a szervezők a nevezett csapatoknak egy darab sörasztal garnitúrát és hulladékgyűjtő zsákot, valamint vízvételi lehetőséget biztosítanak. A szükséges alapanyagokról, fűszerekről és főzőedényekről a csapatoknak maguknak kell gondoskodni.

A főzőterületeket 10 órától lehet elfoglalni, az elkészült ételeket szakmai zsűri pontozza, figyelembe véve az étel ízletességét, a tálalás milyenségét és a csapat megjelenését. Az eredményhirdetés 13 órakor kezdődik.

A csapatok jelentkezését július 24-ig fogadják a [email protected] címre elküldött kitöltött nevezési lappal vagy annak személyes leadásával a művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában