Csillogó szemek a lajoskomáromi Erzsébet-táborban

2023.07.12. 16:00

Az ivóvíz útjával ismerkedtek a gyerekek (Galériával!)

Nevét, és hangját már jól ismerhetjük, gyakran nyilatkozik a médiának Lepsényi Marietta, a Fejérvíz Zrt. kommunikációs menedzsere. Ám ezúttal előadói szerepkörben is megmutathatta magát. Mint kiderült nem ez volt az első alkalom, hogy több tucatnyi csillogó szempár előtt tartott előadást kollégáival.

Kecskés Zoltán

Lepsényi Marietta és kollégái Lajoskomáromban jártak.

Forrás: Fejérvíz

– Az elmúlt héten lehetőségünk nyílt részt venni Lajoskomárom településen egy Erzsébet program keretein belül szervezett kézilabdás gyerektáborban, ahol az ivóvízzel kapcsolatos témában tartottunk egy izgalmas előadást Pamminger Sándor és Tüske Péter művezetőkkel. Az előadás során a FEJÉRVÍZ ZRt.-t képviseltük, és lehetőséget kaptunk arra, hogy 41 gyermekkel (7-12 évesek) megosszuk a tudásunkat és tapasztalatainkat az ivóvízzel kapcsolatban. Az előadás fókuszában az állt, hogy bemutassuk a gyerekeknek az ivóvizet egy olyan szemszögből, amit még nem tapasztaltak. A célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmüket az ivóvíz fontosságára, valamint megismertessük a FEJÉRVÍZ Zrt. által végzett munkát az ivóvíz szolgáltatás területén – kezdte beszélgetésünket Lepsényi Marietta, majd a részletekre is kitért:

– Az előadás megkezdése előtt bemutatkoztunk a gyerekeknek, és elmagyaráztuk, hogy milyen szerepet tölt be a FEJÉRVÍZ ZRt. a vízellátás terén. Részletesen beszéltünk a vállalatunk laboratóriumáról, ahol szigorú minőség-ellenőrzést végzünk az ivóvízen, hogy biztosítsuk annak tisztaságát és biztonságát fogyasztóink számára. A gyerekek nagyon érdeklődve hallgatták a laboratórium működéséről szóló részt, és több kérdést is feltettek arról, hogy miként zajlik az ivóvíz vizsgálata. Ezt követően pedig a figyelmüket a csőhálózatra irányítottuk, és elmagyaráztuk, hogyan működik a hálózat rendszere, amely az ivóvizet a városban elosztja. Megmutattuk hogyan jut el a víz egy glóbuszból a lakossághoz, és bemutattuk a csőhálózat felépítését és működését. Ezen a ponton a gyerekek még jobban érdeklődtek, és sok kérdést tettek fel a vezeték építésével és karbantartásával kapcsolatban – tette hozzá a közműszolgáltató kommunikációs menedzsere, aki maga is előadást tartott az eseményen, méghozzá a legfontosabb kincsünkről, az ivóvízről és az ivóvízgazdálkodásról.

– Elmagyaráztuk a gyerekeknek, hogy hogyan kell megóvni és megőrizni természeti kincsünket az ivóvizet, és milyen szerepük van abban, hogy óvják a vízkészletet. Beszéltünk az ivóvíz takarékos használatáról, a szennyeződések veszélyeiről és az ivóvíz védelméről. Az előadás során interaktív elemeket is beépítettünk, hogy még érdekesebbé tegyük a gyerekek számára a témát. Képekkel és demonstrációkkal illusztráltuk az ivóvíz útját, és szerepjátékokat is játszottunk, ahol a gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni eszközeinket. Szokták mondani, hogy az igazán jó kérdés csak őszinte kíváncsiságból fakad – ebben pedig a gyerekek verhetetlenek voltak most is. Nagyon örültünk, hogy a gyerekek aktívan részt vettek az előadáson, és bízunk benne, hogy amekkora élmény volt számunkra ez a foglalkozás, legalább akkora nekik is. Reméljük, hogy sikerült megéreztetnünk velük az ivóvíz fontosságát és a FEJÉRVÍZ Zrt. által végzett munka jelentőségét. Bízunk benne, hogy további hasonló eseményekre a jövőben is lehetőségünk lesz, hogy továbbadhassuk az az ivóvízzel kapcsolatos fontos üzeneteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában