Pecások

2023.06.14. 13:00

Ráckeresztúri horgász is részt vett az V. Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon

Szegeden, a Maty-éren rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség az V. Method Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot május végén, melyen a ráckeresztúri Raffer Kristóf is részt vett az Energofish Feeder Team csapat tagjaként. A háromfordulós versenyen összesen harmincnégy klubcsapat 134 versenyzője mérette meg magát.

Raffer Kristóf (balra) képviselte a Fejér vármegyei települést

Forrás: Energofish Feeder Team

Az időjárás kedvezett, a versenyzők nagy várakozással készültek. A versenypálya meglehetősen kicsi, harminc méternél messzebbre nem lehet bedobni a horgot. Minthogy hétköznap ezen a pályán tilos a horgászás, a versenyt megelőző edzéseken alig volt hal a vízben.

Forrás: Energofish Feeder Team

Kristóf elmondta, hogy kilencven százalékban csemegekukoricával horgásztak. Minden horgász nyolc liter etetőanyagot vihetett be, ezzel kellett gazdálkodnia. Első nap a csapat minden tagja megnyerte a szektorát – összesen négy pontot szereztek. Másnap hét, harmadik nap megint négy pont lett a jutalmuk, így tizenöt ponttal, tetemes előnnyel nyerték a versenyt (a második helyezett negyven pontot gyűjtött). A csapat tagjai: Frankó Zoltán csapatvezető, Kincses Lili edző, Szabó Bence, Raffer Kristóf, Kiss Péter, Sisa József, Varsányi Miklós versenyzők. A bajnoki cím fényes medáliával járt, és a tavalyi bajnoktól átvehették a vándorserleget is. A győztes jutalma mindezeken túl, hogy az Energofish Feeder Team kvalifikálta magát a jövő évi V4-es csapatbajnokságra.

Forrás: Energofish Feeder Team

Kristóf következő versenye a XIII. Feeder Országos Bajnokság középdöntője lesz, ahol egyéniben indul. A versenyt Kenderes-Bánhalmán, a Nagykunsági-főcsatornán rendezik.

Szerző: Gajdó Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában