Tapasztalatszerzés

2023.06.13. 18:00

Nyári diákmunka Dél-Fejérben is!

A Nyári Diákmunka munkaerőpiaci program 2013 óta biztosít lehetőséget a fiatalok számára és ez idén sem lesz másként. A kezdeményezéshez több Dél-Fejér megyei település önkormányzata is csatlakozott és bizonyára a napokban több település is így tesz és tájékoztatja lakóit.

Illusztráció!

Fotó: HM/HMH

Mint ismert, a Kormány programja 2013 óta egyre nagyobb keretösszegből gazdálkodik és a népszerűsége is egyre nő. Célja pedig kettős: a korai munkatapasztalat-szerzés mellett a jövedelemszerzés. Az önkormányzati diákmunka esetén maximum napi 6 órás a foglalkoztatás.

Sárbogárd és környékét szemügyre véve több önkormányzat is hívogatja már a fiatalokat. Többek között Szabadhídvég, Kisláng, Daruszentmiklós, Előszállás, Lajoskomárom, Mezőfalva és Sáregres közösségi felületein is megjelentek már a felhívások. A program július 1-jén indul és augusztus 31-ig tart a 16-25 év közötti fiatalok számára. A munkavállaláshoz szükséges: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya, iskolalátogatási papír, bankszámlaszám,  

A diákok 2023. június 15-től – a program indulásával egy időben – regisztrálhatnak. Érdemes minél előbb tájékozódni a település polgármesteri hivatalában a lehetőségekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában