Veszettség elleni oltási nap Szilason

2023.06.14. 19:00

Nincs kibúvó a kutyatulajdonosoknak!

Az egykori település orvosáról elnevezett Jókuthy téren, illetve a Rákóczi-Vásár utca sarkán szerveznek eboltást Szilason. Bár a témát legtöbbször hajlamosak vagyunk elbagatellizálni, de korántsem érdemes. Az időponton túl az állatorvos fontos dolgokra is figyelmeztet.

Kecskés Zoltán

Illusztráció!

Fotó: CZM/Hajdú-Bihari Napló

Az idei eboltást a faluban két napon és két napszakban is tartják, bőven lehetőséget adva ezzel a tulajdonosoknak.  Június 20-án kedden kora reggel (7.00-9.00) a Rákóczi-Vásár utca sarkán, míg délután (16.00-18.00) a Jókuthy téren, valamint június 22-én csütörtökön hasonló felállásban. Ezekben az időpontokban várja Labossa Tamás állatorvos a 3 hónapnál idősebb kutyákat. A tulajdonosok vigyék magukkal az eb oltási könyvét. Akinek még nincs, vagy elveszítette az új típusú (sorszámozott) Kisállat Egészségügyi Könyvét, annak 500 forintért adnak újat. Amennyiben kutyáját inkább háznál oltatná, a 06 30 94-33-622-es telefonszámon tud időpontot egyeztetni.

Labossa Tamás állatorvos arról is tájékoztatott, hogy az ebek chippel való jelölése és a veszettség elleni oltás kötelező, annak elmulasztása súlyos vétségnek számít! Az elpusztult ebek bejelentéséhez pedig szintén az oltási könyv bemutatása szükséges az eb chip számának beazonosítása miatt. Az oltás díja a féreghajtók tablettával együtt 5000 forintba kerül.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában