Vidámság felsőfokon

2023.06.15. 15:00

Mozgás és fánk az abai sportfesztiválon (galéria)

Sportnappal és sok-sok játékkal vezette le csütörtökön az abai Atilla Király Gimnázium és Általános Iskola Aba Sámuel Általános Iskolája a tanévet. Fánkevéstől a futballig sok mindennel tölthették a napot az abai gyerekek.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Igazi sportfesztivállá nőtte ki magát az Aba Sámuel Általános Iskola tanév végi diáksportnapja, melyre június 15-én, csütörtökön várták a diákokat az intézmény pályáin. Volt minden, amivel ilyenkor legszívesebben töltik a gyerekek az időt: fánksütés, fánkevés, futball, sor- és ügyességi játékok és ebből adódóan rengeteg mozgás.

- Sportnapunkkal kapcsolódtunk az Aktív Iskola Programhoz – árulta el a feol.hu-nak Penczu Attila tagintézmény vezető. Az eseményre meghívták Kiss Anita személyi edzőt és Tóth Eliza egészségfejlesztőt, akik közös bemelegítést tartottak a gyerekeknek, majd mérkőzések és futball trükkök bemutatója következett. Domján Norbertnek köszönhetően ugyanis a Magyar Futball Akadémia U15-ös korosztályának bemutató edzését tekinthették meg az abai gyerekek és a végén a mérkőzés játékban részt is vehettek. Sőt mi több, az esemény apropóján a helyi sportegyesület és a Budapest Honvéd- Magyar Futball Akadémia közt partneri kapcsolat jött létre.

A tanár-diák futball mérkőzés remek hangulatban telt: a nyolcadikos ballagók a tanárokkal fociztak, a végeredmény pedig 4:4, azaz döntetlen lett. Délután a felsős gyerekeknek a Honvéd Szondi SE triatlon szakosztálya élménypedagógiai játékokkal készült, valamint Lukács Valéria Dégről érkezett s jógafoglalkozást tartott az érdeklődőknek. Az árnyas fák alatt pedig a Fehér Tearózsa Nyugdíjas Klub sütötte a fánkot a gyerekeknek.

Szerző: S. Töttő Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában