Diákmunka

2023.06.15. 10:00

Ketyeg az óra – ma lejár az idő Daruszentmiklóson

Mai nap az utolsó, amikor a 16-25 év közötti fiatalok a nyári diákmunkára jelentkezhetnek Daruszentmiklóson – tudtuk meg Sziliné Czeiner Renátától, a település közművelődési és közösségkapcsolati szakemberétől.

Kecskés Zoltán

A diákmunka örömei – többen térnek vissza nyaranta.

Fotó: NG/Kisalföld

Sziliné kiemelte, hogy a diákok feltétlenül hozzák magukkal érvényes okmányaikat és a tanulói jogviszonyokat. Jelentkezni ma 8 órától 16 óráig lehet. Ezen felül a hogyan továbbról és a munka részleteiről is mesélt:

– Azok a diákok, aki minket választanak diákmunkára első körben egy orvosi alkalmassági vizsgálaton vesznek részt. Ezt követően tűz és munkavédelmi oktatásban is részesülnek, majd megismerkednek a munkavezetővel és a továbbiakban napi szinten ő tájékoztatja őket a feladatokról, amely főként takarítói és kisegítő munkakört jelent. Kvázi, többnyire a közterület karbantartási feladatoknál segítenek be. – mondta a szakember, aki azt is hangsúlyozza, ezzel win-win helyzet alakul ki a kétfél között. Hiszen amíg a program támogatja a diákok nyári elfoglaltságát, addig a fiatalok segítik az önkormányzat munkáját.

Végül azt is hangsúlyozta, hogy a jó kereseti lehetőségnek köszönhetően vannak visszatérő diákok, akik nagy lelkesedéssel vetik bele magukat a munkába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában