A hagyományok folytatódnak

2023.06.10. 16:00

Dél-Fejérben randevúznak ismét a néptánc szerelmesei

„Egy nemzet a kultúrája és hite nélkül megszűnik létezni, akárcsak a fa gyökerek nélkül" – hangzott a magasztos gondolat a tavalyi nemzetközi néptánctalálkozón Igaron. Mint megtudtuk idén is néptáncegyüttesek lépnek majd a színpadra Dél-Fejérben.

Kecskés Zoltán

Szerb profi táncosok is felléptek a tavalyi nemzetközi néptánctalálkozón Igaron.

Fotó: Fehér Gábor / Archív

A szívet-lelket melengető néptáncba, népzenébe, pompás viseletbe öltözött eseménynek már több éves története van, ami azt jelenti, hogy sikere és létjogosultsága kétségtelen. Minden bizonnyal ez idén sem lesz másként. Pláne, ha megemlítjük Horváthné Gogán Jolánt, a Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnökének nevét is, aki mint szervezőként tevékenykedik. Nincs olyan Dél-Fejérben élő, aki ne ismerné és ne szeretné őt, hisz oly sokat tett és tesz mind a mai napig ezért a régióért.

Az elnök asszonytól megtudtuk, hogy a július 5. és 10. között zajló programsorozatra biztosan jönnek Lengyelországból, Délvidékről és Erdélyből, de még várhatóak csoportok más országból is. Jelenleg azonban még tartanak az egyeztetések.  Horváthné Gogán Jolántól még elárulta, hogy a július 7-én Sáregresen, július 8-án Kisszékelyben, este Mezőszilason, míg július 9-én Igar-Vámon és este Tolnanémedin mutatkoznak be a csoportok a helyi csoportokkal együtt..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában