Szúnyoggyérítés

2023.06.22. 16:30

A jövő héten Bicskén is irtják a vérszívókat

Június 28-án a napnyugta utáni órákban, földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek Bicskén.

Borsányi Bea

Forrás: pixabay.com

Az alkalmazott készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a hatóanyag néhány óra alatt lebomlik. Mindezek ellenére érdemes néhány dologra odafigyelni és készülni a szúnyogírtásra.

A kezelés előtt érdemes összegyűjteni, vagy letakarni a szabadban tárolt gyermekjátékokat, beszedni a száradni kitett ruhákat, és lehetőleg semmi olyat nem kint hagyni, ami később a szervezetünkbe juttathatja az írtáshoz használt anyagot (pl. élelmiszer, evőeszköz). Az irtás idejére csukják be az ablakokat és hagyják azokat így a kezelést követő egy óráig! A külső levegőt a lakótérbe juttató szellőzőket is érdemes kikapcsolni erre az időre. Az pedig magától értetődő, hogy a kertben szedett zöldséget, gyümölcsöt felhasználás előtt meg kell mosni!

Ahogy arról korábban is írtunk már, a telektulajdonosoknak érdemes megszűntetni, letakarni, vagy rendszeresen üríteni az épületek körül felgyülemlett vizet, víztárolókat, mert ezekben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák az irtást követően is. 

Rossz idő esetén a kijelölt pótnapok: június 29., illetve június 30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában